Nemzetközi eljárást ígér Orbán ellen Dániel Péter

Antiszemitizmus és koncepciós per miatt akar kártérítést Magyarországtól az Izraelben élő ügyvéd.

VZ
2016. 07. 11. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az e-mailt nem csak nekünk küldte el, de lényegében a mi felvetésünkre reagált benne – igaz, az ügyészség vagy Lattmann álláspontjától merőben eltérő magyarázatot talált arra, hogy Izrael miért is nem adná ki őt Magyarországnak. Sőt, az ügyvéd nemzetközi eljárással fenyegette meg hazánkat. Röviden:

Íme a levél, változtatások nélkül:

„A nevem dr. Dániel Péter és izraeli állampolgár vagyok. Soha nem követtem el semmilyen bűncselekményt. Magyarországon 16 évig praktizáltam ügyvédként és évekig harcoltam civil aktivistaként a magyar demokrácia ügyéért, sajnos sikertelenül.

Nem vagyok és nem is voltam „gyurcsányista”, hiszen minden demokratikus párttal együttműködtem, de egyiknek sem voltam a tagja soha.

A magyar hatóságok egy koncepciós ügyet kreáltak ellenem és egy jogsértő elfogatóparancsot adtak ki.

Azért nem kérik a kiadatásomat Izraeltől, mivel pontosan tudják, hogy ez a jogsértő koncepciós eljárás, illetve az ellenem kiadott törvénytelen elfogatóparancs nemzetközi botrányhoz vezetne. De van egy rossz hírem Orbánék részére.

Nemzetközi eljárást fogok kezdeményezni izraeli állampolgárként és kártérítési igényt fogok előterjeszteni a Magyar Állam ellen

a fenti súlyos jogsértéseik miatt. Az eljárás során vizsgálni fogják a koncepciós büntetőügyet és az ellenem elkövetett súlyos, antiszemita támadásokat is.

Izrael pedig természetesen soha nem fog kiadni a fasiszta orbáni diktatúrának.

Dióhéjban ennyi. Shalom! dr. Dániel Péter”.

Korábbi cikkünkben arról írtunk: nem kéri Dániel Péter kiadatását az elfogatóparancsot kiadó Fővárosi Főügyészség, amit azzal az elképesztő indokkal támasztottak alá, hogy „ismert Izrael állam kiadatási gyakorlata” – magyarán, hogy úgysem adnák ki az ügyvédet. Ez az általunk megkérdezett Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint nonszensz, az ügyészségnek az a dolga, hogy mindent megtegyen a büntetőügyek lefolytatása érdekében.

Ismert, a korábban Horthy Miklós szobrát vörös festékkel összemázoló, a nemzeti együttműködés rendszerének kifüggesztett nyomtatványát megrongáló, majd Wittner Mária ’56-os halálra ítélt egykori forradalmárt le „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”-zó ügyvédet ez utóbbi cselekedetéért ítélte 180 nap közmunkára és a perköltségek megfizetésére a bíróság még 2013-ban. Ő azonban Izraelbe menekült, ahonnan Facebookon folytatta a provokációt, ahonnan egy időre egyébként le is tiltották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.