További milliárdok a migráció kezelésére

Újabb több mint tízmilliárd forinttal növelte meg a kormány a tömeges bevándorlás kezelésére szánt összeget.

Katona Mariann
2016. 07. 23. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedés azonnali, arról azonban már nem lehet tudni semmit, hogy ezt a pénzt pontosan mire is akarják költeni. A titkolózás annyira nem is meglepő annak tudatában, hogy miközben Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint a magyar határ védelme teljes, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet továbbra is az egész országra vonatkozóan érvényben van, ráadásul az indokai titkosak.

A migrációs helyzet és a brüsszeli bevándorláspolitika kapcsán október 2-ára kiírt népszavazást a kormánypártok már nemcsak itthon sulykolják, hanem a tusnádfürdői szabadegyetem előadásait is uralta a téma. Kósa Lajos tegnap Tusványoson is a nemzeti szuverenitást érintő egyik legfontosabb kérdésnek nevezte, hogy Magyarország meghatározhatja-e, kik a polgárai. – A házamban bárkit vendégül láthatok, de azt nem tűröm el, hogy a szomszéd mondja meg, hogy kit engedjek be – érvelt a Fidesz frakcióvezetője. Németh Zsolt, a Fidesz külügyi kabinetvezetője pedig annak a reményének adott hangot, hogy a referendumon mind az anyaországi, mind a határon túli magyarok részt vesznek majd. A népszavazás kapcsán egyébként Szél Bernadett, az LMP társelnöke is egyértelművé tette, hogy a migráció és a bevándorlás mindig is nemzeti hatáskörben volt az unióban, és ott is kell maradnia, zsarolásnak egyetlen nemzet sem engedhet. – A válasz tehát az urna előtt a nem – közölte.

Eközben a migrációs nyomás által érintett Ásotthalom jobbikos polgármestere a Facebookon támadta a migránsokat védő szervezeteket. Külön kitért Léderer Andrásra, aki – mint írta – „minden idők egyik legnyíltabban magyargyűlölő pártjának, az SZDSZ-nek volt vezetőségi tagja”, egy interjúja szerint azért segít a migránsoknak, mert ő maga zsidó, és azt is nyilvánosságra hozta, hogy homoszexuális. – Ásotthalomról rendeletben tiltottuk ki a hozzá hasonlóan a rend ellen fellépő személyeket és szervezeteket – írta.

A polgármester a Magyar Nemzet megkeresésére azt mondta, hogy már hónapokkal ezelőtt elfogadta a helyi képviselő-testület azt a határozatot, amely szerint az itthon be nem jegyzett, azonosíthatatlan, magát civilnek nevező szervezetek nemkívánatosak Ásotthalmon. Ezt akkoriban leginkább a migránsok segítésére létrejött Migration Aid elnevezésű, illetve a Migszol nevű csoportra értették, amelyeket megbízhatatlannak tartottak. Toroczkai László magyarázata szerint Léderer András is azok közé tartozik, akik – mint a Facebookon fogalmazott – a kerítést dolog elleni erőszakkal átlépve, tudatosan törvényt sértve a hazánk területére belépő, embercsempészek által segített és a rend őreivel szemben erőszakosan fellépő idegen bűnözők jogaiért aggódnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.