Választ az LMP

A társelnöki és országgyűlési képviselői pozícióra is egy jelölt van.

MTI
2016. 07. 16. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadházy Ákos beszámolóját várhatóan szombaton délelőtt hallgatják meg a tagok és a területi szervezetenkénti egy delegáltból álló, mintegy 120 fős testület. Személyéről ez a testület szavaz titkos szavazással.

A kongresszus várhatóan vasárnap dönt arról a határozatról, amelyben megerősíti az LMP eddigi szövetségesi politikáját, miszerint önállóan méreti meg magát a választáson.

A tisztújítás az LMP két pozíciójában Schiffer András távozása után vált esedékessé, aki a társelnökségről június 1-jével, képviselői mandátumáról augusztus 31-ével mondott le, megtartva párttagságát. A párt általános tisztújítást várhatóan jövő januárban tart.

Hadházy Ákos antikorrupciós szakszóvivő, országos elnökségi tag korábban az MTI-nek programjáról azt mondta, két prioritást tart fontosnak: a kormányváltást, mert a jelenlegi kabinet szerinte kontrollt vesztett, de ezzel párhuzamosan egy, az elmúlt huszonöt évtől alapvetően eltérő politika folytatását is.

Ez utóbbiból a korrupció megfékezését és kiszámítható gazdaságpolitika kialakítását emelte ki. Az együttműködésről szólva azt mondta: „az ellenzék nem fogja megúszni, hogy együtt gondolkodjon”, ennek azonban nem a mandátumok elosztásáról kell szólnia, hanem a teendőkről.

Hadházy Ákos 2014 óta tagja az LMP-nek, korábban a Fideszben politizált, ahonnan 2013-ban lépett ki. A Szekszárdon állatorvosként dolgozó politikus 2006-ban és 2010-ben is a Fidesz színeiben lett önkormányzati képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.