Vége Ruttner ügyvédi karrierjének

Már nem tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának Ruttner György korábbi „sztárügyvéd”.

Horváth Csaba László
2016. 07. 22. 8:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának Ruttner György korábbi „sztárügyvéd” – írta a Jogászvilág. A döntést a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság hozta meg, ugyanis már korábban jogerős fegyelmi kizáró határozat született a jogász ügyében, a bíróság pedig az ezt megtámadó keresetet utasította el. Az ügyvédi kamara szerdai hírlevele egyébként megjegyzi, hogy a kizárás nincs összefüggésben Ruttner György büntetőügyével, amelyben június végén született jogerős felmentő ítélet. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy Ruttnert többszöri súlyos letétkezelési szabálytalanságok miatt zárták ki a Budapesti Ügyvédi Kamarából.

Az ügyvéd ellen ügyvédi visszaélés és különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás gyanúja miatt folytatott nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség. Vádat is emeltek ellene, majd hónapokig házi őrizetben is volt. A büntetőügyek kapcsán Ruttner György úgy nyilatkozott, hogy uzsorások hálójába került. Havi tízszázalékos kamatra vett fel 172 millió forint kölcsönt, hogy fizetni tudja a devizahitellel terhelt farmjának megnövekedett törlesztőrészleteit. Szerinte a hitelezők azt akarták, hogy az irodája kezeskedjen a kölcsönök visszafizetéséért, őt pedig rákényszerítették, hogy színlelt letéti szerződést kössön velük. Később emiatt jelentették fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.