A többség nemet mond a budapesti olimpiára

A megkérdezettek kétharmada szerint a Fidesz közeli vállalkozókat gazdagítaná az olimpiára költött pénz.

MNO
2016. 08. 21. 11:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megkérdezettek ötven százaléka nem támogatja, hogy 2024-ben Budapesten rendezzenek olimpiát, és ez a támogatás is közel felével csökken, ha a megkérdezetteket szembesítjük a várható költségekkel – derült ki a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet által készített felmérésből. Tízből nyolcan gondolják azt, hogy az olimpia növelné az ország ismertségét, és tízből hat szerint javítaná is az ország megítélését, ám a megkérdezettek háromnegyede szerint az olimpia túl sokba kerülne, és a pénzt másra kellene költeni, kétharmad szerint pedig az ország egyszerűen túl szegély az ötkarikás játékok megrendezéséhez.

Majdnem ennyien gondolják azt is, hogy a Fidesz közeli vállalkozókat gazdagítaná az eseményre költött pénz. Olimpia helyett a válaszadók kétharmada inkább az egészségügyet, egyharmada az oktatást fejlesztené, egyötöd a szegénységet számolná fel. Tíz megkérdezettből hatan úgy gondolják, hogy a kormány egyoldalúan tájékoztat az olimpia kérdésében.

A reprezentatív felmérés azt mutatja, hogy a megkérdezettek harmada szorosan követi a riói olimpiai játékokat, ők minden közvetített vagy minden magyar sporteseményt megnéznek. A válaszadók majd fele csupán a fontosabb magyar vonatkozású eseményeket, összefoglalókat, esetleg eredményeket követi. Minden ötödik megkérdezett nem követi a most zajló olimpiát. Tíz megkérdezettből nyolcan nemzeti büszkeségből, a magyar sikerek iránti lelkesedéből követik az eseményeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.