Albán embercsempészeket fogtak Békésben

Őrizetbe vett a rendőrség két albán férfit, aki hét iraki határsértőt csempészett Magyarországra.

MTI
2016. 08. 20. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség honlapján azt írták, a határrendészek pénteken Dombegyházon fogták el a 27 éves és a 28 éves albán állampolgárt, akik egy személygépkocsival hét iraki embert szállítottak.

Az iraki állampolgárok az egyik albán férfi segítségével illegálisan, a zöldhatáron keresztül gyalogoltak át Románia felől Magyarországra. A másik albán férfi, aki nem sokkal korábban az autójával a battonyai határátkelőn egyedül jelentkezett belépésre, már magyar területen felvette az utasokat, és társával együtt tovább akarta vinni őket.

A három iraki nőnél és a négy férfinál nem volt olyan érvényes okmány, amellyel Magyarországon tartózkodhattak volna, az idegenrendészeti eljárás során menekültstátust kértek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az albán állampolgárokat embercsempészés bűntett gyanúja miatt őrizetbe vette.

Augusztus elején a Békés megyei határrendészek két pakisztáni férfit fogtak el, akik huszonhét migránst vezettek át a zöldhatáron Romániából Magyarországra. Az embercsempészek azóta előzetes letartóztatásba kerültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.