Eddig 42 külföldi rendőr jött hazánkba

További német egyenruhások érkezhetnek.

MTI
2016. 08. 04. 16:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI annak kapcsán kereste meg a rendőrséget, hogy a Bild című német lap a hét elején arról számolt be: német rendőrök is Magyarországra utaznak.

Az Országos Rendőr-főkapitányság válaszában azt írta: az Európai Unió Tagállamai Külső Határain Való Operatív Együttműködési Igazgatásért Felelős Európai Ügynökség, a Frontex által szervezett, a magyar–szerb államhatáron zajló úgynevezett „Flexibilis” művelet keretében valóban várnak nagyobb számban német vendégtiszteket augusztus második felétől egy hónap időtartamra. A kontingens pontos száma még nem ismert, jelenleg két német tiszt lát el szolgálatot Magyarországon.

A rendőrség azt is közölte: folyamatosan zajlanak Frontex-műveletek Magyarországon, melynek keretében külföldi tisztek érkeznek. Idén eddig 151 vendégtisztet fogadtak, jelenleg 42-en vannak Magyarországon. Többségük, 22 fő, osztrák, közülük 20-an július végén, illetve augusztus 1-jén érkeztek. Rajtuk kívül román, bolgár, finn, lengyel és olasz vendégtisztek, illetve szerb megfigyelők is segítik a rendőrség munkáját.

Az ORFK válaszában arra is kitért, hogy a Frontex műveleteken kívül, kétoldalú megállapodás alapján augusztusban 25 szlovák rendőr segíti a határőrizeti feladatokat Bács-Kiskun megyében. A Visegrádi Együttműködés keretében szeptember elejétől Csehországból várható megerősítés és Lengyelország is felajánlotta segítségét – közölte a rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.