Eörsi az ördöggel is cimborálna

A DK-s politikus számított a kritikákra, de belefutott „néhány nagyon goromba vádba” is.

LD
2016. 08. 18. 10:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem támogatom azt, amit ez a kabinet csinál, de azért látni kell, hogy ebben az országban van egy relatív többségük” – vette részben védelmébe a kormányt Eörsi Mátyás a Figyelőnek adott interjújában. A Demokráciák Közössége főtitkári posztját a kabinet támogatásával megpályázó politikus elmondta: számított kritikákra, de kapott néhány „nagyon goromba vádat” is. Ezek szerinte rávilágítottak, hogy „mekkora problémák vannak ezen az oldalon is”. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint nem elég Facebookon posztolgatni, tenni is kell, ő pedig ezt tervezi a Demokráciák Közösségénél.

Eörsi egyértelművé tette: a „demokráciaépítés” érdekében az ördöggel is összefogna. Szerinte nem köt majd elvtelen kompromisszumot, és Szijjártó Péter is elfogadta, hogy osztja a DK kormánykritikáját.

Megjegyzendő egyébként: Eörsit már korábban is érte az a vád, hogy pillanatnyi politikai érdekért lép túl elveken. Amikor Pásztor Albert a DK támogatásával indult a miskolci polgármesterségért, többen is a volt rendőrfőnök romákkal kapcsolatos nézeteit vetették fel. A DK-s Eörsi pedig ezután az ATV-ben azt nyilatkozta: statisztikailag létezik „romabűnözés”.

Eörsi jelölése ellen a csütörtöki Heti Válaszban tiltakozott Kövér László házelnök, Schiffer András volt LMP-s társelnök pedig Facebook-oldalán osztotta meg aggályait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.