Esőkáosz Zala megyében

Autók akadtak el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt.

MTI
2016. 08. 19. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a Göcseji úti temető előtti útszakaszon, valamint az Ady utca egyik mélyebben fekvő részén az összegyűlt jelentős mennyiségű csapadékvízben akadt el egy-egy személyautó. A Becsali úton egy áruház raktáránál gyűlt össze nagyobb mennyiségű esővíz, amelyet a zalaegerszegi tűzoltók a csatornafedél eltávolításával tudtak elvezetni.

Teskándon az óvoda területére a közeli szántóföldről sáros esővíz zúdult, ami az intézmény tanuszodáját is veszélyeztette. A víz azután tudott elfolyni, hogy az óvoda melletti parkolóban lévő, iszaptól eltömődött csatornafedelet a tűzoltók megtisztították a hordaléktól.

Zalaegerszegen és Teskándon lakóház alagsorából, illetve garázsból kellett a tűzoltóknak kiszivattyúzniuk az összegyűlt csapadékot, volt, ahol félméteres magasságban állt a víz.

Az MTI úgy tudja, hogy a dél körül Nagykanizsa térségében lezúdult nagy eső miatt Gelsétől Újudvarig teljes szélességben elöntötte az utat a közeli mezőgazdasági területről lezúduló sáros folyam.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.