Facebookon keres munkát a volt polgármester

Székyné Sztrémi Melinda szolgálataira nem tartanak többet igényt.

MNO
2016. 08. 06. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Három diplomával 35 év közalkalmazotti/közszolgálati jogviszonnyal munkát keresek” – ezt írta ki Facebook-oldalára az a Székyné Sztrémi Melinda, aki két éve még a salgótarjáni polgármester-választáson indult el fideszes jelöltként. Akkor alulmaradt ellenfelével, a szocialista Dóra Ottóval szemben, most pedig úgy tűnik, nem is tartanak igényt tovább munkájára.

A választási sikertelenség után Székynét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tankerületi igazgatójává tették meg. A Népszabadság szerint a korábban településvezetőként is dolgozó Székynét nyaralásból hívta vissza az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy indoklás nélkül felmentse. (Az előző napokban a volt polgármester még a nyaralásáról is tett közzé képeket.) A Népszabadság úgy tudja, más állást nem ajánlottak neki.

Székyné egyébként úgy lehetett tankerületi igazgató, hogy akkor nem volt pedagógus- vagy közigazgatási szakvizsgája. Posztjára most Simon Tibor került, aki a Dóra Ottó halála miatt megüresedett településvezetői pozícióért indult el a tavalyi időközin. Ugyanakkor ekkor is az MSZP-s jelölt, Fekete Zsolt volt a befutó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.