Habony Árpád rokonai rádiós cégben

A kecskeméti médiacégben Habony rokonai is érdekeltek.

Buzna Viktor
2016. 08. 31. 5:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kecskeméti hírportál, a Keszin.hu számolt be először arról, hogy ezüst érdemkereszttel tüntette ki Lázár János Tőzsér Juditot, a Gong Rádió ügyvezető-tulajdonosát. A városi rádióvezető kitüntetéséről múlt héten számolt be a HVG, a hetilap szerint a megtiszteltetés nem véletlen. Tőzsér Judit rádiója ugyanis a város fideszes vezetőin kívül alig-alig szólaltat meg ellenzéki politikusokat, közben a jegybank pénzén létrehozott alapítványcsoport kedvezményezettje.

Erős állásokat épített ki a rádióban Habony Árpád is. A cégadatbázis szerint a Fidesz titokzatos kommunikációs tanácsadójának unokatestvérei, Szetlik Gergő és Szetlik Lili tagként jelennek meg a Gong Rádiót üzemeltető cégben. A fiatal testvérpár vélhetően édesanyjukon keresztül jutott az üzleti érdekeltséghez, kiskorúként ugyanis Pápa Marianne látta el a cégben képviseletüket. Pápa Marianne Habony Árpád nagybátyjának, Szetlik Ferencnek az özvegye. Az üzletasszonyról már több esetben is írt a sajtó. Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója korábban arról beszélt, hogy Portik Tamást a rendőrségi rajtaütéskor Pápa Marianne mellől vitték el. Ezt az állítást egyébként Pápa cáfolta, és perrel fenyegetett mindenkit, aki azt álltja, hogy ő az olajszőkítési bűncselekményekben érintett Energol egykori vezetőjének volt az élettársa.

Ehhez képest a tizenöt év fegyházbüntetésre ítélt Portik Tamás tavaly az Átlátszónak adott interjújában dicsérte Pápa Marianne üzleti érzékét. Portik szerint Pápa Marianne valóságos agytröszt, és Habony Árpád valójában az üzletasszony utasításait teljesíti.

A rádiót működtető cégnek tulajdonosa Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt elnöke is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.