Jobbik: Melyik fideszes a végső haszonélvező?

A Jobbik alelnöke azzal vádolja a kormányt, hogy offshore cégekkel üzletel.

MTI
2016. 08. 15. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volner János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt kifogásolta, hogy a Hunguard Kft. több milliárd forintos megrendeléshez juthat. Az ellenzéki politikus arra vár választ, hogy kik a cég tényleges tulajdonosai, ki áll a mögött az offshore cég mögött, amely bevásárolta magát a vállalatba és „ki az a fideszes politikus, aki a végső haszonélvezője tulajdonosként ennek a biznisznek”. Szerinte a közműbefizetések egy részét, több 100 millió forintot adózatlanul viszik ki majd Magyarországról.

Volner János közölte: nem „diszkrét kormányzati hátszél”, hanem „valóságos hurrikán” repíti a céget, amelynek működését a törvényhozás eszközével is segítették.

Mint mondta, a Javelin nevű offshore cég tulajdonosainak nemzetbiztonsági átvilágítását illetően sem kaptak választ, ugyanakkor pártja szerint nemcsak a bankbiztonságért felelős cég egyszerű munkavállalóit kell átvilágítani, hanem a tulajdonosok kilétével kapcsolatban is meg kell győződni arról, hogy a magyar nemzetbiztonsági érdekek nem kerülnek-e veszélybe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.