Magyar buszokkal utazhatnak északnyugaton

Hatvanegy magyar buszt állít forgalomba az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

MTI
2016. 08. 11. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a buszok szállítása augusztus második hetében kezdődik és néhány hét alatt az összes járművet átadják.

A könnyűszerkezetű Credo Econell és Credo Inovell típusú autóbuszok légkondicionáltak, modern utasinformációs rendszerrel szerelték fel őket, emellett a környezetbarát buszok 15-30 százalékos átlagos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. A Credo-buszok 75-80 százalék vételárarányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártmányok között.

A közlemény szerint a Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.

Az ÉNYKK szerint a beszerzés összhangban áll az elöregedett hazai autóbuszpark cseréjével és a nemrég bejelentett kormányzati elképzeléssel, amely ezres nagyságrendű hazai gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő a következő évekre. Az ÉNYKK Zrt. helyközi járműállományának átlagéletkora a beszerzés révén 14,0 évről 12,65 évre csökken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.