Mindjárt vége a pótfelvételi időszaknak

Vasárnap éjfélig még lehet jelentkezni pótfelvételire az egyetemekre és főiskolákra.

MTI
2016. 08. 05. 4:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pótfelvételin egyetlen helyre, kizárólag elektronikus úton lehet kérelmet beadni, és költségtérítéses helyek állnak rendelkezésre. Kivételt ez utóbbi alól a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és magyar intézmények határon túli képzései jelentenek.

Az űrlapok kitöltésére augusztus 7-én éjfélig van lehetőség.

Az e-felvételi jelentkezést lehetőleg az adatlap elmentésével egy időben, de legkésőbb augusztus 12-én éjfélig hitelesíteni is kell. Ez megtehető az Ügyfélkapun keresztül vagy a felületről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220).

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, akkor azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik és közlik annak időpontját is. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat augusztus 25-én hozzák nyilvánosságra.

A pótfelvételi keretében meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak a július 26-án meghatározottnál, ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették, illetve a jogszabályi minimumnál (alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pontnál), amennyiben a képzést az általános eljárásban nem hirdették meg.

Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke korábban elmondta: a pótfelvételi során még 7-9 ezren kerülhetnek be a felsőoktatásba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.