Szennyezett a víz a szombathelyi kórházban

Nem lehet fürdeni és lehúzni a vécét. A fertőzőosztály is érintett.

MTI
2016. 08. 09. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csuka Lajosné elmondta, hogy a probléma – amely az ivóvízre és a meleg vízre is kiterjed – három belgyógyászati osztály mellett a bőrgyógyászati, a reumatológiai és a fertőzőosztályt érinti.

Hangsúlyozta: a biztonság érdekében azonnal intézkedtek, elrendelték, hogy a csapvíz további utasításig nem használható. Ezzel párhuzamosan gondoskodtak arról, hogy minden szükséges helyre kerüljön palackos tiszta ivóvíz. Az étkeztetés kapcsán hozzátette, a betegek ebben az időszakban dobozos és fóliázott élelmiszereket, valamint palackos ásványvizet kapnak, a mosdókra pedig tájékoztató táblákat helyeztek. Egyelőre fürödni sem lehet, egyszer használatos törlőkendőket osztanak ki a betegeknek.

A kórház az esetről értesítette a vízmű ügyeletét és az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) városi szervezetének vezetőjét. A vízhálózatból levették a szükséges mintákat, amelyek bevizsgálása a laborokban jelenleg is zajlik.

Az MTI érdeklődésére Csuka Lajosné elmondta, hogy a vízmű visszajelzése már meg is érkezett, vizsgálatuk szerint szerves szennyezőanyagot nem találtak a beküldött mintában.

Az eset a Markusovszky-kórházban a betegellátás folyamatosságát nem érinti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.