Visszavette a MÁV az egyik kalauzt

A korábban elbocsátott nő folytathatja, de nem jegyvizsgálóként.

Markotay Csaba
2016. 08. 12. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaz, nem ugyanabba a munkakörbe, de visszavette a vasúttársaság azt a kalauznőt, akitől korábban – egy másik jegyvizsgálóhoz hasonlóan – azután szabadultak meg, hogy nem volt hajlandó egyedül elindítani a szerinte túl sok kocsiból álló vonatot. (A kollektív szerződés melléklete szerint ha ötnél több kocsiból áll egy vonat, akkor a járatra már két kalauz kell.) Erről számolt be lapunknak Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ Szolidaritás) alelnöke azután, hogy a jegyvizsgáló hölgy ügyében tegnap sikerült megállapodni a szakszervezetnek Dávid Ilonával, a MÁV elnök-vezérigazgatójával.

Mint mondta, nagyon konstruktív volt az elnök, és sikerült azt is elérni, hogy a korábbi, azonnali hatályú szerződésbontás ellenére folyamatos maradjon az érintett munkaviszonya. A nőt ugyanakkor nem a kalauzokat foglalkoztató MÁV-Start, hanem a MÁV Zrt. vette vissza, így viszont az eddigi munkát nem tudja folytatni. Az érintett némi átképzés után a jövőben forgalmi szolgálattevőként dolgozik tovább. A másik kalauz, Németh Zsolt – aki korábban névvel is nyilatkozott a sajtónak – ügyében viszont még folynak a tárgyalások. Az elbocsátott vasutasok ügyében két hete már volt egy tárgyalási forduló, de akkor még egyikük sorsáról sem döntöttek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.