Átnézik a „Soros-lerakatokat”

Visszautasítja a TASZ, hogy törvénysértésre buzdítanának.

Markotay Csaba
2016. 09. 28. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Migránsok millióit buzdítják törvénysértésre Németh Szilárd szerint a Soros Györgyhöz köthető szervezetek. A Fidesz-alelnök, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke is, a Pesti Srácok portálnak beszélt arról, hogy eddig 22 Soros-lerakat „jött ki a napra” azzal, hogy nyíltan beálltak a spekuláns által működtetett kampánygépezetbe. „Amit ezek a szervezetek a migrációs kérdésben tesznek, az az európai és a magyar törvények nyílt megsértése, hiszen cinkelt kártyákkal, fekete pénzekkel nem lehet jogszerűen részt venni a politikában” – fogalmazott az alelnök.

Az egyik említett szervezet, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) szakmai igazgatója a Magyar Nemzetnek határozottan visszautasította, hogy bárkit is törvénysértésre buzdítanának, vagy migránsokat jogellenes belépésre szólítanának fel. Szabó Máté Dániel szerint az, hogy Németh Szilárd nem ért egyet azzal, amit képviselnek, még nem alapozza meg, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének. Azt pedig a legdurvább törvénysértésnek tartja, ha a titkosszolgálatokat nem nemzetbiztonsági célokra, hanem pártcélokra akarják felhasználni. A gazdálkodással kapcsolatban kifejtette, a kötelező adatokon túl is mindenről beszámolnak, így a honlapjukon is elérhető, hogy milyen forrásokból és milyen programokra költenek.

Kivételesen alattomos szövegnek nevezte a Németh Szilárdtól megjelent mondatokat Majtényi László. Az Eötvös Károly Intézet elnöke (amelyet a fideszes politikus szintén megnevezett) úgy gondolja, egyelőre kérdés, hogy most a szokásos kormányzati félelemkeltő propagandáról van-e szó, vagy pedig a kormány ismét rászánta magát a civilek elleni fellépésre.

A Jobbik egyébként néhány hete – immáron másodszorra – egy határozati javaslattal szerette volna megteremteni a külföldről támogatott szervezetek nyilvántartását, ám azt a fideszes többség már a bizottsági ülésen lesöpörte az asztalról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.