Figyelemelterelés Orbánék népszavazása

Orbán Viktor felelősségét firtatják abban, hogy az unió nem tud választ adni a migrációs krízisre.

MTI
2016. 09. 28. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gerstmár Ferenc, az LMP rendészeti szakszóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány közpénzt nem sajnálva győzködi az embereket arról, hogy a jövőben brüsszeli bürokraták dönthetnek, hány bevándorlót telepítenek Magyarországra a magyar Országgyűlés megkérdezése nélkül, és ez a népszavazással megakadályozható.

Az LMP szerint ugyanakkor a „figyelemelterelő referendum” valójában nem old meg semmit, sem Magyarország, sem Európa, sem a menekültek, sem az elhagyott országok problémáit, csak egy „hatalomtechnikai játszma” a kormány részéről – fogalmazott a politikus. Hozzátette: a népszavazással nem jutunk előrébb az egészségügy, az oktatás és a bérfelzárkóztatás ügyében sem.

Gerstmár Ferenc az LMP nevében felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, ismerje el felelősségét abban, hogy az Európai Unió nem tudott megoldást kínálni a migrációs problémákra. Az LMP rendészeti szakszóvivője szerint a magyar kormány nem képviselte hatékonyan a nemzeti érdekeket Európában, a „széthúzásért dolgozott és nem az együttműködésért”.

Gerstmár Ferenc közölte: az LMP támogatandónak tartja a közös európai határvédelem és a közös európai hadsereg megteremtését, valamint egyetért azzal, hogy bevándorláspolitikáról szóló döntéseket tagállami hatáskörben kell meghozni, és elutasít minden olyan kezdeményezést, amely gazdasági szankciók bevezetésével akarja kieszközölni a kötelező kvóták rendszerét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.