Jogerősen is felmentették Gaudi-Nagyot

Az ügyészség szerint az ő beszédének hatására köpték le Pásztor Istvánt.

2016. 09. 23. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt jobbikos országgyűlési képviselőt, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjét személyi szabadság megsértésére és minősített garázdaságra való felbujtással vádolta az ügyészség, mert szerinte az ő beszédének hatására köpték le Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét egy 2014. májusi, Kossuth téri földvédő tüntetésen. Pásztor az eset nyomán nem tett feljelentést, ám az ügyészség vádat emelt, és felfüggesztett börtönt kért Gaudira és két nőre. Az egyikőjük két hónapig ült előzetesben, a másik egy napig volt őrizetben. Tavaly első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) bűncselekmény hiányában fölmentette a jogvédőt és a harmadrendű vádlottat, viszont az elsőrendű vádlottat közérdekű munkára ítélte. Ezt hagyta helyben Csákány Ildikó másodfokú tanácsa. Szerinte a PKKB helyesen értékelte a bizonyítékokat, azokból helyes következtetéseket vont le, a tüntetésen nem volt lincshangulat, Gaudi pedig véleménynyilvánításra, nem pedig bűncselekményre hívott fel.

Gaudi-Nagy lapunknak üdvözölte, hogy egyre több bíró van, aki képes és kész a törvényességnek és az igazságosságnak egyszerre érvényt szerezni. Másrészt gyalázatosnak nevezte, hogy a rendőrség és az ügyészség miatt egyáltalán idáig eljutott ez a „koncepciós” eljárás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.