Közmunkásoknak is kampányolniuk kell a népszavazás sikeréért?

A beszámolók szerint folyamatosan, munkaidőben mennek a telefonálgatások.

MNO
2016. 09. 28. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu kedden írta meg, hogy információik szerint arra utasítottak hivatalnokokat: külön kiosztott telefonokkal, Kubatov-listával és egy fidesz–KDNP-s logóval ellátott kétoldalas útmutatóval felfegyverkezve, munkaidőben egy-egy vidéki szavazókörzetben hívogassanak szavazókat, és győzködjék őket a népszavazás fontosságáról.

A portál szerdán közölte: azóta több hírt is kaptak hasonló esetekről. Ezekben pedig közös, hogy a hivatalnokok tisztában vannak vele, ha kiderül, hogy beszéltek a sajtóval, akkor elvesztik állásukat. Egyik forrásuk egy Pest megyei kistelepülésről írt, és részletesen beszámolt a mozgósítás folyamatáról: náluk nemcsak előkészületek voltak, mint a minisztériumban, ezen a héten már „folyamatosan mennek a telefonálgatások, reggeltől délutánig, még szombaton is lesznek”. A hivatalban közmunkások is dolgoznak, nekik is kötelező beszállni a munkába. A hivatalt fideszes önkormányzati képviselők utasítják erre, ők szervezik és irányítják az ezzel kapcsolatos teendőket – olvasható a cikkben. Az említett önkormányzati hivatalnok és munkatársai is megkapták a pártlogós útmutatót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.