Magyarul kért bocsánatot a Teréz körúti robbantó

A merénylet után nekiment az egyik szórakozóhely kidobójának. Közben a koronatanú is meglett.

MNO
2016. 09. 29. 7:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak az elhíresült halászsapkát cserélte le a feltételezett elkövető, hanem fehér sportcipőjét is leváltotta, ami arról tanúskodik, hogy jól meg volt tervezve a robbantás – számol be a Bors. A lap azt is tudni véli, hogy a Blaha Lujza tér felé igyekvő férfi nekiment egy kidobónak, akitől „tiszta magyarsággal” elnézést kért. Az információkat a Központi Nyomozó Főügyészségen sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

A Teréz körúti robbantás ügyében 320 bejelentés érkezett a rendőrségi zöldszámra, és 160 kamerafelvételt foglaltak le – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére.

Nagy Andrea arra is kitért, hogy az elkövető felkutatása céljából létrehozott oldalra 18 video-, illetve képfelvételt töltöttek fel. A bejelentések ellenőrzése és a kamerafelvételek elemzése – a rendőrséggel együttműködve – folyamatosan zajlik.

A szóvivő megerősítette azt a sajtóhírt, hogy a főügyészség által közzétett felhívásra önként jelentkezett a rendőrség által közzétett videofelvételen látható nő, aki pár lépésre haladt el a robbantásban megsérült két rendőrtől.

Nagy Andrea megismételte a főügyészség kérését, hogy ha van olyan ember, aki információval rendelkezik a robbantással vagy az elkövető személyével kapcsolatban, és eddig nem tette, jelentkezzen a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-620-107-es számon vagy a „Telefontanú” 06-80-555-111-es zöldszámán. Bejelentést a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívók valamelyikén is lehet tenni, illetve személyesen bármelyik rendőri szervnél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.