Pénzt kapnak a sérült rendőrök Terézvárostól

Egy-egymillió forinttal támogatja a hatodik kerületi önkormányzat az áldozatokat.

MTI
2016. 09. 29. 15:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támogatásra Hassay Zsófia, Terézváros fidesz–KDNP-s polgármestere tett javaslatot a képviselő-testületnek, amely elfogadta – közölte az önkormányzat csütörtökön az MTI-vel. Az összeg valamennyi járulékos terhét átvállalja a kerület.

A VI. kerületben, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél szombat éjjel történt robbantás, amelyben két rendőr megsérült. Állapotuk szerencsére folyamatosan javul, és a súlyosan sérült nő is elhagyhatta szerdán az intenzív osztályt.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve. Szakértők szerint a robbantó profi munkát végzett.

Napokkal a támadás után az is kiderült, hogy a férfi a robbantást követően eldobta halászsapkáját, és a fehér sportcipőjét is lecserélte, továbbá nekiment az egyik szórakozóhely biztonsági emberének, akitől magyarul kért elnézését. Időközben pedig az a koronatanú is jelentkezett, aki a robbantásról készült felvételen a detonáció előtti másodpercben balról előzte meg a rendőröket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.