Pert nyert a korábbi teniszcsillag a magyar állam ellen

Egy túl hosszúra nyúlt ingatlanvita miatt 13 ezer eurót köteles fizetni a magyar állam Temesvári Andreának.

MNO
2016. 09. 29. 11:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenháromezer eurós kártérítést köteles fizetni a magyar állam az egykori teniszcsillag Temesvári Andreának és családjának – döntött a strasbourgi emberi jogi bíróság. A Hvg.hu-t Visontai Csongor ügyvéd, a teniszező férje tájékoztatta.

A lap azt írja, hogy a per egy jogvita miatt indult. A család ugyanis a tanácsrendszer idején cserével jutott egy ingatlanhoz, amelyre lakást épített. A jogutód XII. önkormányzat megtámadta azonban a Temesváriék által jóhiszeműen kötött ügyletet, mert úgy találta, az ingatlant nem is lehetett volna eladni. A pert azonban a család megnyerte.

Ám az ügyben a család sérelme abból adódott, hogy a per 18 évig húzódott, ez idő alatt nem lehetett értékesíteni az ingatlant – ezt a joghátrányt kompenzálta a strasbourgi bíróság a nagy összegű kártérítéssel.

A bíróság más magyar állampolgároknak is megítélt fejenként 2–5 ezer eurós kártérítést, hasonló okok miatt – olvasható a Hvg.hu cikkében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.