Újra paparazzo fotózta Vona Gábort

A Jobbik elnöke a Kossuth tér sarkán kapták lencsevégre, Vona Gábor a Facebookon üzent a megrendelőnek.

MNO
2016. 09. 27. 11:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona a kedd délelőtti eseményekről a legnagyobb közösségi portálon számolt be, bejegyzését betűhíven közöljük: „Ma ismét fotós vadászott rám. A Kossuth Lajos tér egyik sarkánál álltam éppen és beszélgettem egy közismert személy édesapjával, akivel véletlenül futottunk össze, amikor egy járókelő hívta fel a figyelmünket, hogy a szomszéd utcából, egy autó mögött fotóznak bennünket. A leleplezett fotós elmenekült. Úgy tűnik, a történet folytatódik. Üzenem a megrendelőnek, hogy kifejezetten motivál az érdeklődésük, és ha gondolják szívesen egyeztethetünk a heti programomról.” 

Ez már a második alkalom, hogy a Jobbik elnöke észreveszi az őt titokban fényképező lesifotóst.

Első alkalommal Vona Gábor gyermeke iskolájánál buktatta le a csoportot, akik később lapunk tulajdonosát üldözték Veszprémben. A fotósok vezetője a híres olasz paparazzo, Andrea Belmonte, aki korábban Spéder Zoltánról is készített fotókat.

A Jobbik a Vona Gábort is érintő megfigyelési ügy vizsgálatát indítványozza a parlament nemzetbiztonsági bizottságának – közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, a testület jobbikos tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A képviselő elmondta, hogy Vona Gábor – aki maga is átesett nemzetbiztonsági átvilágításon – hivatalosan is elindította a szükséges lépéseket az Alkotmányvédelmi Hivatalnál (AH). Hozzátette: a Jobbik elnöke kedden is látott egy autó mögött álló fotóst, aki aztán menekülőre fogta, azaz szerinte folyamatos megfigyelés alatt van.

Mirkóczki Ádám a nemzetbiztonsági bizottság ülésén a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Rendőr-főkapitányság képviselőitől a fotós és társának kihallgatásáról érdeklődne, az AH-tól pedig azt kérdezné, tártak-e fel nemzetbiztonsági kockázatot, állhat-e idegen ország titkosszolgálata vagy hírszerzése az ügy mögött, továbbá hogy van-e összefüggés Spéder Zoltán, Volner János, Vona Gábor, Juhász Péter és Simicska Lajos ügye között. Hozzátette: Vona Gábor bizottsági meghallgatását is kezdeményezi, és erre nyílt ülést javasol.

A szóvivő utalt arra is: „nem minden alap nélküli az a feltételezés, hogy a Fidesz vagy éppen Habony Árpád állhat a háttérben”.

Megkérdezték egy újságírót érintő megfigyelésről is, amelyre azt felelte: az érintett térfelén pattog a labda, ha nem próbálja meg cáfolni azokat az állításokat, amelyeket az AH és a BM „nagyon úgy néz ki, hogy perdöntően megtett”, akkor a testület tudomásul veszi az elhangzottakat.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.