Vona Gábor Orbán lemondását vizionálja

Amennyiben nem lesz érvényes a népszavazás.

MTI
2016. 09. 30. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy Orbán Viktor, a Fidesz és Molnár Gyula, az MSZP elnöke is visszautasította a vitára vonatkozó kezdeményezését. Az emberek több mint nyolcvan százaléka elutasítja a kvótákat, azonban ennek módjáról eltérően gondolkodnak, így érdemes lett volna róla beszélgetni – vélekedett.

Az ellenzéki politikus szóvá tette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a kampányhajrában nem vett részt nyílt rendezvényeken. Szerinte a kormányfő elmenekült, csak „a látszat kedvéért” adott néhány interjút. Hozzátette: eközben a településeket, a cigányságot, a közszolgákat és a középvezetőket fenyegetik.

Vona Gábor egyedüli tétként az érvényességet nevezte meg, szerinte az a kérdés, hogy az emberek vasárnap megerősítik-e, hogy nem kérnek a kvótákból, a migrációból és az azzal járó multikulturalizmusból és terrorizmusból. A miniszterelnök felelőtlenségének minősítette a népszavazás kiírását, utalva arra: a Jobbik ehelyett az alaptörvény módosítását szorgalmazta. Azt ugyanakkor megerősítette, hogy nemmel szavazásra biztatnak mindenkit.

A Jobbik elnöke megismételte, hogy érvénytelen népszavazás esetén Magyarország Brüsszel kezébe ad egy aduászt azzal, hogy nem utasította el a kvótákat, ez esetben Orbán Viktornak le kell mondania.

Kitért arra is, hogy a vasárnapi eredménytől függetlenül a pártoknak foglalkozniuk kell a kampány stílusával és költségeivel is. A kampány durva, erőszakos volt, és félelemkeltésen alapult, ami előrevetíti, mi várható az országgyűlési választáson – értékelt, hozzátéve: át kell beszélni, hol vannak a határok. Egyúttal úgy ítélte meg, hogy tékozló módon folytak el a közpénzek kampánycélokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.