A Tilos Rádiót is belekeverték a körúti robbantásba

A Nemzeti Nyomozó Irodától keresték fel az egyik munkatársukat.

MTI
2016. 10. 08. 19:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tilos Rádió egyik munkatársa, Dávid Ferenc szociológus a Tumblrön írta meg egy posztban, hogy szombat reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársa felkereste az otthonában, és arról faggatta, mit csinált 2016. szeptember 24-én este fél tíz körül – amikor a Teréz körúti robbantás történt –, és hogy tud-e bombát gyártani – szúrta ki a 444.

A rendőrök azt mondták, hogy a nyomozás során „felkeresnek minden egykori zavargót, akinek anno balhéja volt az állammal”. A rádiós elmondta, hogy nem ő robbantott, mire az NNI-sek azt mondták: egyébként sem stimmel a férfi magassága.

Gál Tamás tűzszerész szakértő szerint valószínűleg alacsony vagy közepes hatóerejű robbanóanyagot használhatott a Teréz körúti robbantó. A bombabiztonsági szaktanácsadó az M1 szombat esti műsorában azt mondta: a rendőrség már biztosan tudja a robbanószerkezet összetételét, de még nem hozta nyilvánosságra. Gál úgy véli: házi készítésű improvizált szerkezetet használhatott a robbantó, amelyet a robbantástechnikában használt anyaggal töltött meg. A szakértő szerint nem időzítővel, inkább távirányítással hozta működésbe a szerkezetet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.