Az MSZP is megszavazta a focira szánt pénzek titkosítását

Állításuk szerint tévedésből, Áder Jánoshoz fordulnak, hogy ne írja alá a törvényt.

MNO
2016. 10. 11. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az MSZP arra kéri Áder János köztársasági elnököt, hogy elfogadása után ne írja alá azt a jogszabályt, amelyik alapján az adókedvezmény felhasználása is az adótitok körébe tartozik” – közölte a párt nem sokkal azt követően, hogy megszavazták a javaslatot.

Utólag kiadtak egy közleményt, amiben jelezték, hogy tévedésből szavaztak igennel a kormány tao-pénzek eltüntetését célzó javaslatára. „Az MSZP-frakció a tévedést már jelezte a parlament jegyzői irodájának, és a javaslatot elutasító szavazási szándékát jegyzőkönyvbe vetette. A tévedésért elnézést kérünk” – írták.

A szavazás előtt egyébként jelezték, hogy ha Áder János mégis aláírja a jogszabályt, akkor – akár az LMP-vel közösen – beadvánnyal fordulnak az Alkotmánybírósághoz. Álláspontjuk szerint ugyanis elfogadhatatlan, hogy a rendszer az első évben több támogatást nyújtott a felcsúti futballklubnak, mint a labdarúgáson kívüli másik négy látványsportágnak és a Magyar Olimpiai Bizottságnak együttesen. A tao-pénzeket elsősorban olyan klubok kapják, amelyeket „elfoglaltak” a fideszes politikusok és ezek a források ezután „szépen lassan elveszítik közpénzjellegüket” – állította Varga László.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.