Egymilliárdért repkedhetnek Matolcsy munkatársai

Az MNB 1,2 milliárd forint keretösszeggel írt ki közbeszerzést, amelyre utazásszervezők pályázhatnak.

Magyar Nemzet
2016. 10. 25. 3:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank 1,2 milliárd forint keretösszeggel írt ki közbeszerzést, amelyre utazásszervezők pályázhatnak – jelent meg az erről szóló közbeszerzés az Európai Unió hivatalos lapjában. A jegybank ezt az összeget a következő négy évben költheti el. A nyertes fogja az MNB részére a külföldi és belföldi hivatalos kiküldetésekhez kapcsolódó utazásokat megszervezni, lebonyolítani és a kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat biztosítani, mint például repülőjegyek, vasúti jegyek beszerzését, biztosítások megkötését és transzferek megszervezését.

Az utazók részére útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás nyújtásában is jártasnak kell lennie a pályázóknak. Legutóbb két évvel ezelőtt volt hasonló tendere a jegybanknak, akkor 450 millió forint volt a keret, és a United 4 Bonafini Bindair Kft. nyerte el a megbízást – emlékeztetett a HVG.hu.

A cég nem ismeretlen az állami utaztatások területén, sőt az OTP Travel mellett a legnagyobb megbízásokat ez a vállalkozás kapja, 2013-ban például az Országgyűlés hivatalának adta a legjobb, 700 millió forintos ajánlatot. A United 4 Bonafini Bindair tulajdonosa Kárpáti Ferenc és Kárpáti Ferencné.

A családi vállalkozás az elmúlt években elsősorban az egyre jobban fialó utazásszervezésből élt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.