Éjszakai TEK-gyakorlat a metróban, Orbán is ott volt

Fegyverek, műhullák, élethű szimuláció és néhány magas rangú „vendég” a helyszínen.

MNO
2016. 10. 06. 5:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerda éjjel a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai terrorelhárítási gyakorlatot tartottak a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomásánál – számolt be az MTI.

Az elég élethűre sikerült gyakorlaton ott volt Orbán Viktor kormányfő, Tarlós István budapesti főpolgármester, Simicskó István honvédelmi miniszter, valamint Pintér Sándor belügyminiszter, de meghívtak az eseményre külföldi szakembereket, titkosszolgálati vezetőket és nagyköveteket is.

Az akcióban a magyarok mellett lengyel, szlovák és cseh kommandósok is részt vettek – ez már az M1 híradójából derült ki. A szimulált akció története röviden annyi volt, hogy a stadionnál lévő autóbuszváróban terroristák követtek el merényletet folyamatosan tüzelve mindenkire, sok halottat hagyva maguk mögött. A „történet” a metróban és a metróalagútban folytatódott, ahol túszejtés és tűzharc után likvidálták a merénylőket, még egy táskába rejtett pokolgépet is hatástalanítottak.

A miniszterelnök beszédet is tartott a jelenlévőknek, amelyben arról beszélt, hogy legalább annyira keménynek kell lennünk, mint azoknak, akik ránk támadnak. Hajdu János TEK-főigazgató szerint eredményes volt a gyakorlat, sérülés nem történt, jó volt az országok kommandósai közti együttműködés, és szépen volt szinkronizálva a feladat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.