Exportcikk lett Habony Árpád

Franciaországban és Horvátországban is beveti magát a miniszter láthatatlan tanácsadója.

MNO
2016. 10. 06. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Habony Árpád kilép a nemzetközi porondra mint politikai tanácsadó – írja a Figyelő. A lap által Magyarország leghíresebb nem közszereplőjének titulált úriember az amerikai Arthur J. Finkelstein tulajdonában lévő és a Lánczi Tamás által vezetett londoni Danube Business Consulting Ltd. színeiben dolgozik.

A franciáknál Nicolas Sarkozy kampányában dolgozik, míg a horvátoknál a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnevezésű jobboldali-keresztény formáció szekerét tolja – írják több, egymástól független forrásra hivatkozva.

Igen büszke a francia megbízásra Habony – írják a környezetére hivatkozva. „Orbán Viktor miniszterelnöknek jelenleg a 2018-as választások megnyerése mellett van egy nagy európai célja is: erősebb magyar pozíciót szeretne kivívni az uniós családban. Márpedig az európai uniós alapszerződés újratárgyalása szempontjából is nagy sikerként értékelhető, ha egyre több Orbánéhoz hasonló gondolkodású EU-s politikus kerül hatalomra.”

Hozzáteszik, hogy Sarkozy egyre inkább hallatja orbáni hangját, például az integrációs kísérlet kudarcáról és a teljes asszimilációról beszél. Ezzel párhuzamosan Sarkozy üzenetei egyre nagyobb számban csapódnak vissza a hazai állami médiába. 

Orbán Viktor személyes engedélye kellett a francia melóhoz, a lap információi szerint. Megkeresték a Danube Business Consulting Ltd.-t az ügyben, tőlük nem kaptak választ, de Sarkozy kommunikációs tanácsadója válaszolt, aki azt mondta, hogy nem is hallották eddig a Habony nevet. „Ettől függetlenül az együttműködés tényét több forrásunk is megerősítette.”

A lap eztán sorra veszi a titokzatos bútorrestaurátor mélyrepüléseit, mint az ibizai kiruccanás és a műegyetemi tanár és feleségének lerúgása, mely botrányok nem zavarják a hazai és a külföldi megrendelőket. Felhozzák, hogy neki tulajdonítják (sikernek) a rezsicsökkentést és a migránsozást, míg kudarcként írják a számlájára a Rosszabbul élünk, mint négy éve kampányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.