Gyanúsított lett Mengyi „Voldemort” Roland

Több órán keresztül hallgatták ki az ügyészségen.

MNO
2016. 10. 10. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az információt Mengyi ügyvédje, Futó Barnabás is megerősítette.

A lap információi szerint a képviselő 9 óra előtt néhány perccel érkezett meg az ügyészségre, kihallgatása órákig tartott, 13 óra után hagyhatta el az épületet.

Mint ismert, a gyanú szerint Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fideszes politikus, aki Voldemort nagyúrnak hívatta magát, tízmillió forintot kért ismerősétől és annak barátjától „alkotmányos költség” címén, ha közbenjárására elnyerik azt a pályázati pénzt, amelyet aztán egyébként ők maguk is zsebre raktak volna, érdemi hasznosítás nélkül. Később állítólag kilencvenszázalékos visszaosztást is kért Mengyi.

Az ügy aztán komoly hullámokat vert, idekapcsolódik például az is, hogy a kormány indoklás nélkül vonta vissza július 7-én a Balaton fejlesztésére elkülönített háromszázmilliárd forintos pályázati alapot. A nagy visszhangot kiváltó ügyre akkor és később sem érkezett magyarázat a kabinet részéről, mindössze annyi, hogy a programot „átdolgozzák”.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) gyanúsítottként hallgatta ki Mengyi Roland (Fidesz) országgyűlési képviselőt, majd több helyszínen házkutatást tartott – közölte a főügyészség kedden az MTI-vel.

Mengyi Roland tagadta a bűncselekmények elkövetését, érdemi védekezést terjesztett elő és panasszal élt a gyanúsítással szemben – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.