Havazott a Kékes-tetőn

Az előrejelzés szerint éjszaka mindenütt beborul az ég.

MTI
2016. 10. 05. 17:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán azt írta: kedd délután átmenetileg már előfordult havas eső, és hózáport is észleltek. A hőmérséklet 0 fok körül alakult.

Az előrejelzés szerint éjszaka mindenütt beborul az ég, és a Dunántúl délnyugati részeit kivéve sokfelé kell esőre számítani. 600 méter fölött, kiemelten a Mátra és a Bükk csúcsain éjszaka átmenetileg havas eső, hó is hullhat.

A csütörtök borult, esős idővel indul az ország legnagyobb részén, majd a déli óráktól nagyobb valószínűséggel a középső területeken felszakadozik, csökken a felhőzet, és az idő előrehaladtával már mind kevesebb helyen eshet; legtovább a Tiszántúlon és Borsodban várható többfelé csapadék. Az északnyugati, nyugati országrészben és a Tiszántúlon többfelé erős lesz a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 7 Celsius-fok között várható, de az Északi-középhegységben ennél néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet északkeleten 6 fok körül, a Dunántúlon többnyire 10 és 13 fok között alakul, a Dráva mentén lesz a legmelegebb.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.