Hiába a közös tulaj, így is kiállnak a Népszabadság mellett

A gazdasági újság címlapos közleménnyel vállalt szolidaritást, torz médiapiaci viszonyokat emlegettek.

MNO
2016. 10. 10. 9:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerkesztőségi állásfoglalással jelent meg a hétfői Világgazdaság, mely a Népszabadsághoz hasonlóan a Mediaworks tulajdonában van.

„Ezzel együtt reméljük, hogy a Népszabadság stábja együtt marad, és mielőbb folytathatja a munkáját – akár a Mediaworks, akár más kiadó keretein belül” – írják.

„Hiszünk benne, hogy kreativitással, összefogással a jelenlegi torz médiapiaci viszonyok között is sikeresen működtethető egy több százezer embert elérő orgánum. Hiszünk abban, hogy a minél sokoldalúbb tájékoztatás politikai hovatartozástól függetlenül minden honfitársunk érdeke, a szólásszabadság elengedhetetlen alapköve egy ország demokratikus működésének.”

Ismert, hogy a Mediaworks szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását, este ezrek tüntettek a Kossuth téren, hogy a beavatkozás ellen tiltakozzanak. Murányi András a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta: a célja, hogy egyben tartsa a szerkesztőséget.

Hétfő reggel a Mediaworks közleményt adott ki, amelyben kijelentik, hogy a következő pár nap során egy megállapodásra törekednek, mely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához.

Gyurcsányék pedig bejelentették, hogy végleg felfüggesztik a parlamenti munkát, tiltakozásul.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.