Jön a digitális érettségi

2019-ben már szembetűnő lehet az oktatási rendszer digitális átalakítása.

MTI
2016. 10. 25. 4:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás a lap keddi számában kifejtette: a 2019 szeptemberében kezdődő tanévben pedagógusok, intézményvezetők, szülők és diákok egyaránt azt tapasztalhatják majd, hogy döntő részben megvalósult az oktatási rendszer digitális átalakítása.

Az átalakítást követően a megfelelő digitális írás- és olvasástudást a diákok és tanárok esetében egyaránt korszerű vizsgamódszerekkel mérik és ellenőrzik majd. Ennek részeként a pedagógus-életpályamodell részévé kell váljon, hogy a digitális pedagógiai szaktudás az előmenetel feltétele – hangsúlyozta a miniszterelnöki biztos.

Tájékoztatása szerint a digitális átállás megfelelő sebességű és fokozatos lesz, ennek jegyében már 2017 elején elkezdődnek a szükséges beruházások és fejlesztések.

Már a napokban megjelennek azok a pályázatok, amelyek első lépésben mintegy 40 ezer pedagógus számára biztosítják a digitális kompetenciáik jelentős gyarapításához szükséges továbbképzést. Emellett hamarosan elindul egy első lépésben több mint 30 milliárd forint keretösszegű eszközbeszerzési program, amely elsősorban azokat az intézményeket érinti, ahol a tanárok jelentős része már rendelkezik a szükséges digitális írástudással, illetve az iskola megfelelő hálózattal bír.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.