Lehallgatás: leváltották az MTVA biztonsági főnökét

Azért kell távozniuk, mert Vaszily Miklós irodájában lehallgatókészüléket találtak.

MNO
2016. 10. 06. 8:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Kovács István és Tarjányi Tamás menesztése összefüggésben áll azzal a lehallgatási és megfigyelési botránnyal, amelyben a rendőrség is nyomoz.

A két vezető menesztését az ­MTVA sajtóosztálya megerősítette, de a felmentés okait nem akarták kommentálni.

„A felek abban állapodtak meg, hogy nem nyilatkoznak a munkaviszony megszűnésének körülményeiről” – olvasható a válaszlevélben, amely azt is leszögezi, hogy nemcsak leváltották őket, de az MTVA „kötelékét” is el kellett hagy­niuk.

A rendőrség tiltott adatszerzés gyanújával nyomoz, miután áprilisban egy beázást követő felújítási munkálatok során előkerültek a poloskák Vaszily Miklós tárgyalójából. Később kiderült, Vas Imre üzemeltetési igazgató és Enyedi Csaba adminisztrációs igazgató irodájában is volt olyan lehallgatóberendezés, amely fotó készítésére is alkalmas.

A biztonsági kamerák felvételén Vast a rendőrök szerelők társaságában azonosították. Vas engedélye nélkül lehetetlen lett volna hozzáférni az igazgatói tárgyalóhoz, amikor pedig a helyszínelés során erre rákérdeztek a rendőrök, ő hebegve csak annyit mondott, hogy „az eszközök telepítése magasabb célokat szolgál”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.