Mediaworks: lemondta a főszerkesztő a megbeszélést

Murányi Andrást meglepte a kiadó közleménye.

MTI
2016. 10. 11. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A Mediaworks sajnálattal vette tudomásul, hogy a Népszabadság főszerkesztője által a lap potenciális akvizíciója kapcsán kezdeményezett, a mai napra tervezett megbeszélést a főszerkesztő röviddel a tárgyalás megkezdése előtt lemondta. A szerkesztőség részéről újabb időpontjavaslat nem érkezett” – olvasható a cég közleményében.

Hozzátették: a Mediaworks és annak tulajdonosa továbbra is nyitott a lap jövőjét érintő egyeztetésekre, „ezért reméljük, hogy a szerkesztőség képviselői hamarosan újra tárgyalóasztalhoz ülnek, és konstruktív javaslataikkal segítik a lap megújításának kidolgozását”.

„A mai napon megtörtént az első egyeztetés a lap jövőjével kapcsolatban a munkavállalói érdekképviseletekkel is, és a felek megállapodtak a konzultáció folytatásának módjában” – írták.

Murányi András a megbeszéléssel kapcsolatban az Inforádiónak elmondta, hogy a szerkesztőség álláspontja alapján a tárgyalás alapfeltétele, hogy a kiadó rendezze a bizonytalanságban lévő munkavállalók sorsát, döntse el, hogy mit akar a dolgozókkal, és ezt közölje velük.

Feltétel az is, hogy törölje a lap védjegyeit terhelő jelzálogot. Murányi András kijelentette: nem kapott a Mediaworks-től javaslatot az ajánlatra, és a tárgyalásokra vonatkozóan sem érkezett hozzá írásos dokumentum.

A Mediaworks szombat reggel közölte, hogy a kiadó szombattól felfüggesztette a Népszabadság nyomtatott és internetes kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig.

A kiadó a döntését közleményében azzal indokolta, hogy a lap példányszáma az elmúlt tíz évben 74 százalékkal, azaz százezer példányt meghaladó mértékben csökkent, így 2007 óta több mint ötmilliárd forintnyi veszteséget termelt, és az idén is jelentős veszteséget halmozott fel.

A szerkesztőség hétfőn kifejezte vételi szándékát a lapra egy euróért, amire a Mediaworks úgy reagált: elkötelezettek a nyílt és jóhiszemű tárgyalások mellett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.