Mondvacsinált okok a metrópótló buszok ügyében?

A BKK vezérigazgatója szerint érthetetlen, hogy miért ilyen mondvacsinált ürügybe kapaszkodik a KDB.

MTI
2016. 10. 24. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A KDB szerdán közölte, hogy megsemmisítette a BKK által meghirdetett tendert, amelyben a metrópótlás idején szükséges buszkapacitást rendelték volna meg, mert többek között a felhívásból nem derült ki, a buszoknak mikortól kell rendelkezésre állniuk, és kell-e hozzájuk személyzet.

Dabóczi Kálmán a Népszavának arról beszélt, ha ismét szolgáltatásvásárlásra kell pályázatot kiírniuk, a korábbi tenderen érdemben nem tudnának mit módosítani. A vezérigazgató cáfolta, hogy nem adták meg elég pontosan a konkrét igényeket, ugyanis a BKK az ajánlati felhívásban is jelezte, a pályázóknak nyilatkozniuk kell, hogy a pótló buszokhoz szükséges körülbelül 400-500 sofőr rendelkezésre áll, hiszen a főváros szolgáltatást vásárol, amire jelenleg kormányhatározat kötelezi.

Eddig senkinek sem okozott gondot, hogy szolgáltatásvásárláskor a buszokhoz vezető kell, korábban a Volánbusznak sem – mondta a lapnak a vezérigazgató, aki érthetetlennek nevezte, hogy most miért ilyen mondvacsinált ürügybe kapaszkodik a KDB.

Dabóczi Kálmán azt is elmondta, ha megkapják a KDB határozatát, a BKK-nak 15 napja lesz, hogy jogorvoslatot kérjen. A BKK vezérigazgatója úgy tudja, az üggyel szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés is foglalkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.