Nem pártpolitizál tovább a 4K!

Mozgalmi tevékenységet azonban továbbra is folytatni fognak.

MNO
2016. 10. 09. 11:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4K! úgy döntött, hogy befejezi a pártpolitizálást, és nem indul a következő országgyűlési választáson. Ennek megfelelően feloszlatja a Negyedik Köztársaság Pártot, de mozgalmi tevékenységet továbbra is fog folytatni – írják közleményükben.

„Nincs értelme tovább statisztálni ahhoz az áldemokráciához, amelyet Orbán Viktor kialakított Magyarországon. Hasonlóan Oroszországhoz és Törökországhoz, hazánkban olyan autoriter rendszer működik, amely a demokratikus intézményeket díszletként a helyükön hagyta, miközben felszámolta a valódi demokratikus versenyt és a hatalmi ágak függetlenségét” – közölték, hozzátéve: ebben a rendszerben egy olyan ellenzéki párt, amely elfogadja az egyoldalú játékszabályokat, csak a rendszert támogatja.

Szerintük „csak papíron létező pártból van bőven elég az országban”, és ők nem szeretnének csatlakozni hozzájuk. A többi ellenzéki pártnak is azt javasolják, hogy „hagyják abba Orbán rendszerének legitimálását, és ne játsszák tovább a parlamentben a díszellenzék szerepét” – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.