Perel a fütyülésből kizárt Juhász

A politikus beperli a Miniszterelnökséget, mert nem engedték be a Kossuth téri ünneplésre-tiltakozásra.

MNO
2016. 10. 24. 10:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beperli a Miniszterelnökséget Juhász Péter, az Együtt alelnöke, mert nem engedték be a október 23-ai Kossuth téri megemlékezésre, ahol Orbán Viktor kormányfő mondott ünnepi beszédet (noha az ünnepséget nem a Miniszterelnökség, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda szervezte). Juhász persze nem meghallgatni akarta a miniszterelnököt, hanem kifütyülni, ahogy többen is megtették, és részt vettek az általa meghirdetett ellenzéki akcióban.

„Milyen eljárás az, hogy nem engednek be egy állami megemlékezésre csak azért, mert kritikám van a miniszterelnökkel szemben? Nem királyságban élünk, hogy felségsértést követhessek el!” – írta hétfőn a Facebookon.

„Azért mentünk ki, hogy kritikát fogalmazzunk meg Orbánnal szemben, amit neki tűrnie kell. Tűrnie kell, mert ő csak közjogi méltóság, nem király. Nekünk igenis jogunk van kritikát megfogalmazni, még ha Orbán nem is bírja. De hogy ne gondolja, hogy bármit megtehet, beperlem. Hogy tudja, hol van a helye” – írta az ellenzéki aktivista-politikus.

A vasárnapi ünnepen nem sikerült balhé nélkül emlékezni – sem tiltakozni –, például megütötték Ungváry Krisztián történészt, aki szintén a sípoló-fütyülő tömeg tagja volt a megemlékezés alatt. A téren számos más atrocitás is történt. Ungváry később lapunknak is nyilatkozott.

Október 23-ai beszámolónkat ide kattintva olvashatja.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.