Pokolgép robbant Szíriában, sokan meghaltak

Életét vesztette legalább húsz szíriai felkelő az ország északi részén.

MTI
2016. 10. 06. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni székhelyű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet beszámolója szerint feltehetően öngyilkos merénylő repítette magát a levegőbe a felkelők ellenőrzése alatt álló szíriai határvárosban, az egyik átkelőhelyen.

Az Orient News nevű ellenzéki híroldal is úgy értesült, hogy pokolgéppel követték el a támadást.

Az Iszlám Állam szócsöveként működő Aamák hírügynökség azt írta, hogy egy gépkocsiba rejtett robbanószerkezet lépett működésbe, az elkövetést viszont nem vállalta magára a terrorcsoport.

A török Anadolu hírügynökség tájékoztatása szerint a húsz ember életét követelő robbantás éppen az őrségváltáskor történt. Az áldozatok a Törökország által augusztus 24-én Aleppó tartományban indított Eufrátesz pajzsa nevű hadműveletben részt vevő erőkhöz tartoztak. A művelet két, Ankara által terroristának tartott csoport ellen irányul: az Iszlám Állam és a szélsőséges iszlamisták megsemmisítését célzó harcban Washingtonnal szövetséges kurd Népvédelmi Egységek (YPG) ellen.

Ugyanennél a határátkelőnél augusztus közepén több mint harminc ember halt meg egy öngyilkos merényletben, amelyet az Iszlám Állam követett el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.