Tanítanék mozgalom: Sulyok Blanka lett az új képviselő

A válaszoló szervezetek ellenszavazat nélkül, egyhangúlag támogatták a döntést.

MNO
2016. 10. 18. 17:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tanítanék mozgalom képviselői közölték: Pukli István szeptember 28-ai kilépése miatt a szervezet választott képviselőinek száma kettőre csökkent, így megkeresték azokat a csoportos jelentkezőket, kik a Herman Ottó Gimnázium-féle levélhez a honlapon csatlakoztak, és javaslatot tettek a harmadik lehetséges képviselő személyére.

„A korábbi munkát, a szervezési feladatokat hárman eddig is képtelenek lettünk volna elvégezni, ezért a feladatokba bevontunk olyan önkénteseket, akiknek a kezdetektől fogva nagyon sokat köszönhettünk. Ennek a stábnak egyik meghatározó tagja a megüresedett helyre javasolt Sulyok Blanka, aki már korábban is többször nyilatkozott Tanítanék-színekben” – írták, hozzátéve: a válaszoló szervezetek ellenszavazat nélkül, egyhangúlag támogatták, hogy a Tanítanák mozgalom képviselői feladatait a továbbiakban Törley Katalin és Pilz Olivér mellett Sulyok Blanka lássa el.

Sulyok Blanka kérdésünkre válaszolva elmondta: úgy véli, a feladatai az eddigiekhez képest érdemben nem változnak majd, hiszen önkéntesként korábban is szorosan együttműködött a Tanítanék mozgalom képviselőivel. Véleménye szerint azonban lehet, hogy a médiában való szereplése ezáltal nagyobb hangsúllyal fog megvalósulni.

Hozzátette: jelenleg elsősorban a hálózatépítésen dolgoznak. A nyári szünet folyamán – csakúgy, mint a legutóbbi tüntetésen – arra kérték a szimpatizánsokat, hogy jelentkezzenek önkéntesnek. „A beérkező adatok alapján folyamatosan igyekszünk szűrni az embereket, és kitalálni azt, hogyan tudjuk őket a leghatékonyabban bekapcsolni a munkába” – közölte. Bár részleteket nem közölt, azt elárulta: céljuk, hogy továbbra is a középpontban tartsák az oktatás ügyét, így figyelemfelhívó akciókat is szerveznek.

Azzal kapcsolatban, hogy Pukli István kilépett a Tanítanékból, elmondta: sajnálja, hogy ez a döntés született, mivel úgy véli, sokat köszönhetnek Pukli Istvánnak, és a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója hitelesen képviselte a mozgalmat. „De tudomásul vesszük a döntését, és reméljük, hogy megtalálja azt az utat, amely a leginkább elfogadható számára” – hangsúlyozta Sulyok Blanka.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.