Tízezret nyertek Rogánék az üzleten?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság megszüntette a nyomozást.

Buzna Viktor
2016. 10. 08. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztusban írtuk meg, hogy a sajtóban csak Rogán Antal feltalálótársaként ismert Csík Balázs, a kormányközeli Hunguard Kft. résztulajdonosa kiváló konstrukcióban vásárolt lakást az V. kerületben még 2012-ben. A műemléki védelem alatt álló, Királyi Pál utcában található 82 négyzetméteres lakást ugyanis 25 éves, kamatmentes hitelre vásárolhatta meg.

A BRFK korrupciós és gazdasági bűncselekmények elleni főosztálya szerint azonban nem történt bűncselekmény – derül ki a feljelentést megtevő Tényi Istvánnak küldött rendőrségi határozatból. A BRFK indoklásában elsőként a Belváros-Lipótváros Önkormányzat képviselő-testületének korábbi határozataira hivatkozik. Szerintük Csík Balázs édesapja, Csík Károly az önkormányzati ingatlan korábbi bérlőjeként csupán élt a kerületben őt megillető jogokkal, amikor 25 éves kamatmentes hitelre, 23 363 600 forintért megvásárolta a belvárosi lakást. A BRFK az úgynevezett lakás-értékbecslési szakértői rendszert használva felbecsülte a lakás korábbi árát. A rendőrség által használt szakértői rendszer 23 350 000 forintra becsülte az ingatlant értékét, vagyis az V. kerületi önkormányzat 13 600 forinttal többet kért a Csík családtól, bűncselekmény tehát ez alapján nem történt.

Megkeresésünkre Tényi István elmondta: nyilvánvalóan a rendőrség hozzáállásával van probléma. Ha a rendőrség nem akarja kivizsgálni az ügyet, akkor az egészet megette a fene – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.