Túl nagyra nőtt a közmédia

Elérte a 40 százalékos közönségarányt, ezért nem indíthat új csatornát a köztévé. Pedig az volt a terv.

MNO
2016. 10. 11. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa múlt heti közleménye szerint médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t, tehát a közmédiát, mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly 6,5 százalékkal meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket.

Akkor a Médiatanács csak annyit közölt, hogy a döntés értelmében a közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére.

A 24.hu rákérdezett, hogy ez pontosan mit jelent, az NMHH pedig azt közölte, hogy a döntés értelmében a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. ezentúl nem indíthat új médiaszolgáltatást.

Határozatuk szerint a cég köteles a médiaszolgáltatásai műsorstruktúrájának módosításával, a magyar műsorszámok, a független műsorkészítők által előállított műsorszámok arányának növelésével, vagy egyéb módon intézkedéseket tenni a médiapiac sokszínűségének növelése érdekében.

A döntés blokkolhatja a köztévé terjeszkedését is. Jelenleg hét csatornával rendelkeznek (M1, M2, M3, M4, M5, Duna TV, Duna World), de már terveik között szerepelt M6 néven egy regionális, budapesti tévéadó indítása is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.