Új vezére van a nemzeti közműszolgáltatónak

A nemzeti fejlesztési miniszter Kóbor Györgyöt nevezte ki az ENKSZ élére.

MTI
2016. 10. 10. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ENKSZ múlt heti tájékoztatása szerint a nemzeti közműszolgáltató éléről október 1-jével távozott közös megegyezéssel Horváth Péter János, aki a részvénytársaság 2015-ös létrejötte óta töltötte be az elnök-vezérigazgatói tisztséget.

Kóbor György 2000–2010 között az E.ON Hungária Zrt.-nél dolgozott, nyolc évig az E.ON Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatójaként, majd a vállalat energiabeszerzésért és energiaértékesítésért felelős vezérigazgató-helyetteseként. Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese volt 2010–2012 között, ezután a MET Power Magyarország vezérigazgatója. 2013-ban visszatért az MVM-hez, ahol – az ENKSZ élére történő kinevezéséig – ismét a gazdasági vezérigazgató-helyettesi pozíciót töltötte be – tájékoztatott az ENKSZ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.