Visszaszólt a baloldalnak az ’56-ot gyalázó politikus

A forradalmárokat neofasiszta lázadóknak nevező Havas Szófia kiosztott minden kritikust.

Szabó Dániel
2016. 10. 28. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Havas Szófia MSZP-s egészségpolitikus még október 23-án, az orosz állami televízió 1956-ról szóló tévéműsorában mondta azt, hogy a szabadságharc kitörését a nyugati titkosszolgálatok készítették elő, egy CIA-es akció volt csupán, a felkelők pedig nácik voltak, akik házról házra jártak zsidókat és kommunistákat keresve, mindezt azért, mert az egész csak egy szervezett fasiszta-ellenforradalmi puccs volt. Havast kijelentése miatt bírálta az LMP, a Jobbik; Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta, hogy felfüggesztené a politikus párttagságát, amit Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is támogatna. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a műsor miatt bekérette az orosz nagykövetet.

A szocialista politikus napokig nem reagált, hogy aztán mindenkit helyretegyen a Magyar Időknek adott nyilatkozatában.

„Nem értem kristálytisztán Gőgös Zoltán megnyilatkozását velem kapcsolatban, aki egy kormánypárti lapban közli álláspontját”

– mondta el Havas Szófia, MSZP-s képviselő a kormánypárti Magyar Időknek.

Az egészségpolitikus szerint Gőgös befuccsolt népszavazási kísérlete többet ártott az MSZP-nek, mint az, hogy ő 1956-ról beszélt az állami tévében. Szerinte Horn Gyula egykori miniszterelnök, az előző rendszer utolsó külügyminisztere – Havas nagybátyja – kizáratná a pártból az MSZP jelenlegi elnökhelyettesét.

Óriási bukás volt a CIA ötvenhatos ténykedése

Jól hangzik, hogy a CIA állhatott a hatvan évvel ezelőtt kirobbant magyar forradalom mögött, és az események valamiféle titkos világpolitikai forgatókönyvet követtek 1956 októberében. Ám közelebb állhat a valósághoz az a megállapítás, hogy a CIA történetének egyik legdicstelenebb fejezete volt az amerikai hírszerzés ’56-os magyarországi ténykedése. Illetve ennek teljes hiánya.

Szigetvári Viktor is megkapta a magáét: az egészségpolitikus úgy látja, hogy az Együtt elnöke az MSZP korábbi kommunikációs főnökeként annyira rossz munkát végzett, hogy pártja hat választást veszített el. Gondolom, az izgalmat nála a listás helyeken való osztozkodás okozza – szúrt oda. Megfogalmazása szerint Szigetvári csak egy mikroszkopikus pártot vezet.

Az őt szintén kritizáló Jobbiknak is üzent, besorolva a kormányzati kommunikáció új panelje mellé, a bőnyi rendőrgyilkossággal támadta a tömörülést: a párt inkább foglalkozzon a hozzá köthető neonáci rendőrgyilkossal, attól tartsák távol magukat, nehogy kiderüljön a szoros összenövés.

Magyar Bálint volt SZDSZ-es politikus a Klubrádióban mondta azt, hogy az MSZP addig nem fog megújulni, amíg Havas is tag. A szocialista politikus ezt sem hagyta szó nélkül, a Magyar Időknek azt mondta, nehezen tudja értelmezni egy nem létező párt naftalinszagú, sifonérből elővett kakaóbiztosszámítógép-exminiszterének kijelentéseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.