Belső vizsgálatot rendeltek el a kórházban talált holttest ügyében

Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak.

MTI
2016. 11. 29. 15:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A intézet az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kiemelte: a vezetés a haladéktalanul elrendelt részletes belső vizsgálat mellett mindenben együttműködik az ügyben eljáró hatóságokkal.

Közleményükben felidézték: vasárnap délelőtt az intézeti ügyeletvezető főorvos tájékoztatott arról, hogy a főépület egyik nyilvános WC-jében halottat találtak. A rendőrséget haladéktalanul értesítették, akik pár percen belül megérkeztek és elkezdték a helyszínelést.

Az elhunytra a 9. emeleti nyilvános, látogatói, nem betegellátó osztályon található mellékhelyiségben, egy belülről elreteszelt fülkében találtak rá, amikor a takarítónő a bezárt fülkét akarta kinyitni. A helyszínelést végző nyomozók szóbeli tájékoztatása szerint idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, a holttestet az igazságügyi intézetbe szállították át.

A halál okáról és időpontjáról csak a hatósági kórbonctani vizsgálat eredményének ismeretében lehet felelősen nyilatkozni – írta az intézmény, hozzátéve: az eseménnyel összefüggésben további részletekről csak a hatósági eljárás és a részletes belső vizsgálat lefolytatását követően adnak tájékoztatást.

Korábban a Blikk számolt be arról, hogy napokig hevert észrevétlenül a holttest a kórház mosdójában. Érdeklődésére, hogy miként fordulhatott ez elő, illetve hány napig hevert a holttest a mosdóban, a lap nem kapott választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.