Bomba miatt lezárták a Rákóczi hidat

Kiemelik a vízből a Duna budapesti szakaszán talált világháborús bombát.

MTI
2016. 11. 23. 13:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kürti Dezső elmondta: a vélhetően 250 kilogrammos bomba jelenleg a hídtól 140 méterre délre és a keleti parttól 150 méterre, öt és fél méter mélyen van.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt közölte a Facebook-oldalán: 14 órától lezárják a Rákóczi hidat, a budai alsó rakpartot a Rákóczi híd és a Petőfi híd között, a Pázmány Péter sétányt, a Dombóvári utat a Duna és a Budafoki út között, a Művészetek Palotája körüli kisebb forgalmú utakat. Az 1-es villamos nem közlekedik majd a Mester utca/Könyves Kálmán körút és az Etele út/Fehérvári út között. Kelenföld térségéből érdemesebb a Fehérvári úton közlekedő villamosokat, a 103-as autóbuszt vagy az M4-es metrót választani. A H7-es (csepeli) HÉV helyett pótlóbusz jár majd a teljes vonalon.

A MÁV a honlapján azt írta: 14 órától várhatóan 15 óráig szünetel a forgalom a ferencvárosi és a kelenföldi vasútállomások között, emiatt a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Székesfehérvár és a Budapest–Pécs vasútvonalakon a személyszállító vonatok rövidített útvonalon, csak Kelenföld állomásig közlekednek és onnan indulnak. A Budapestre érkező utasok a kelenföldi állomáson vagy a Déli pályaudvaron szállhatnak át a BKK járataira.

A bombát először november 9-én próbálták meg kiemelni a vízből, akkor azonban a nagy sodrás, a megerősödött szél miatt nem tudtak olyan fix pontot rögzíteni, ahonnan a búvárok merülhettek volna, ezért felfüggesztették az intézkedést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.