Bűnpártolással vádolják a fideszes képviselőt

Vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében.

MTI
2016. 11. 09. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főügyészség szerdai közleményében felidézte: a 42 éves férfit 2013. május 1-jén ölte meg a gyilkosságért korábban már elítélt elsőrendű vádlott, majd a holttestet társaival elrejtette, amit a nyomozók csak 2016. február 16-án találtak meg.

A rendőrség korábban az emberöléssel vádolt férfit a 44 éves, dunaújvárosi G. A.-ként, a másodrendű vádlottat a 32 éves dunaújvárosi Sz. J.-ként azonosította, a most harmadrendben vádolt, 40 éves G. R. Gál Roland volt dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő.

Az ügyészség az előzményekről azt írta: a gyilkossággal vádolt férfi, miután ellenségessé vált a viszonya későbbi áldozatával, elhatározta, hogy elégtételt vesz az egyedül élő dunaföldvári vállalkozón. A gyilkosság napján a börtönből ismert barátja, a másodrendű vádlott figyelte a férfi házát, és beszámolt arról, hogy egyedül van otthon. A harmadrendű vádlott ekkor gépkocsival a helyszínre vitte a gyilkosság elkövetőjét.

G. A. indulatosan ment be az áldozat házába, torkon ragadta, és miközben mindketten földre estek, megfojtotta. A holttestet kivitte a házból, a gépkocsit vezető G. R. segítségével betette az autóba, majd mindhárman G. A. édesanyjának felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához mentek.

A holttestet a ház pincéjében építési törmelékkel befedték, majd elé egy falat építve elrejtették. Sz. J. a korábban figyelő és segítő társának a közreműködés fejében átadta a holttestről levett aranyláncot, később pedig a hallgatásáért 1 millió 300 ezer forintot adott neki.

Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a Szekszárdi Törvényszék előtti bírósági tárgyalást – írta a főügyészség, amely az elsőrendű vádlottal szemben fegyház-, a másod- és harmadrendű vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Gál Roland 2006-tól volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő, 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.