Egyéniben is indulhat az MSZP elnöke Újbudán

Kiderült, hogy kiket jelölnének a szocialisták 2018-ban Budapesten.

MNO
2016. 11. 25. 15:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Index megszerezte a listát, amelyből kiderül, hogy a XI. és a XXII. kerületet magába foglaló 18-as körzetben a pártelnök Molnár Gyula a jelölt. A portál úgy tudja, hogy a csütörtöki budapesti párttanácson már jóvá is hagyták az egyes választókerületekben indulókat. Az Index szerint a lista mindenképp változni fog, ugyanis a szocialisták még tárgyalnak a jelöltállításról a DK-val és más ellenzéki pártokkal is. Kunhalmi Ágnes budapesti elnök az Inforádiónak úgy nyilatkozott, hogy a lista nem az országgyűlési képviselőjelöltek nevét tartalmazza, hanem azét a tizennyolc emberét, aki az MSZP kerületi szervezeteinek politikai támogatását élvezi. Most azokat a választókerületi felelősöket választották meg, akik elindítják majd a felkészülést a kampányra – mondta Kunhalmi.

Az Index cikkében kitér arra is, hogy a pártelnökök két okból nem szoktak egyéniben indulni: egyrészt az országos kampány rengeteg időt és energiát visz el, alig van ideje egy  elnöknek a saját kerületében kampányolni, kopogtatni, fórumozni. Másrészt elég kellemetlen tud lenni, ha egy pártelnököt leszavaznak a saját egyéni kerületében. 

2014-hez képest új szereplő a felsorolásban – többek között – Tüttő Kata és Bárándy Gergely.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.