Elfogadható a beleegyezés nélküli szex?

Az unióban 25 százalék szerint bizonyos körülmények között a szexre mondott nem, nem jelent nemet.

Szabó Dániel
2016. 11. 24. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eurobarometer idei felmérése szerint uniószerte a válaszadók több mint negyede, Magyarországon 47 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy bizonyos körülmények között elfogadható a szex a másik beleegyezése nélkül. Az Európai Bizottság jövőre átfogó kampányt indít a nők elleni erőszak felszámolására, írja a Hvg.hu.

A szervezet a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján, november 24-én ismertette legfrissebb kutatását a szexuális erőszak Európai Unión belüli megítéléséről. Ebből derül ki, hogy miközben az emberek 96 százaléka uniószerte elítéli a családon belüli erőszakot, addig a megkérdezettek több mint 25 százaléka szerint bizonyos helyzetben elfogadható a nem konszenzuális szex, csak 49 százalék véli úgy, hogy ez törvényellenes.

Megdöbbentő, hogy Magyarországon a válaszadók majdnem fele, 47 százalék mondja azt, hogy nem feltétlenül elítélendő, ha az egyik partner nem egyezik bele a szexuális együttlétbe.

Nem véletlen, hogy az Európai Bizottság kampányt hirdet a szexuális erőszak megelőzésére és az áldozatok támogatására, valamint a szemléletformálásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.